Nieuws

LIVE | Kijk mee naar Bridge to Liberation

Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden van start ging, het offensief dat het einde van de Tweede Wereldoorlog in gang moest zetten. Al de hele week staat Omroep Gelderland uitvoerig stil bij de gebeurtenissen in 1944. Vrijdagavond is er een live-uitzending vanuit de Eusebiuskerk, waar de Slag om Arnhem wordt herdacht. Volg hier de livestream. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Het is dit jaar precies 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden van start ging, het offensief dat het einde van de Tweede Wereldoorlog in gang moest zetten. Al de hele week staat Omroep Gelderland uitvoerig stil bij de gebeurtenissen in 1944. Vrijdagavond is er een live-uitzending vanuit de Eusebiuskerk, waar de Slag om Arnhem wordt herdacht. Volg hier de livestream.
Minister Ferd Grapperhaus en vicevoorzitter Frans Timmermans zijn namens de Nederlandse regering en de Europese Commissie aanwezig, evenals ministers Ank Bijleveld en Arie Slob. Vanuit de Eerste Kamer en Tweede Kamer komen Arda Gerkens en Khadija Arib naar Arnhem. 

Koninklijke gasten in Arnhem

Ook is er hoog bezoek vanuit het Koninklijk Huis. Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven wonen de 75ste herdenking van Operatie Market Garden bij. Namens de Nederlandse krijgsmacht is bovendien de Commandant der Strijdkrachten Rob Bauer present.
Na de herdenking in de Eusebiuskerk leggen meerdere prominenten kransen bij het Airborneplein in Arnhem. Daarna is er een groot concert bij de John Frostbrug met onder andere André Hazes, Wet Wet Wet, Alain Clark, Het Gelders Orkest en Introdans.

Live-uitzending Airborne-herdenking

Via TV Gelderland is alles live te volgen. De uitzending met Erik van der Pol gaat om 18.15 uur van start. Om 19.00 uur en 20.00 uur wordt de live-uitzending tijdelijk onderbroken voor het journaal.  
Noot: Android-gebruikers kunnen de uitzending in de app volgen door in het menu naar 'Live televisie' te gaan. 

Programma 75ste herdenking Slag om Arnhem:

18.15 - 18.45 uur: Herdenkingsbijeenkomst in de Eusebiuskerk voor genodigden
19.15 - 20.00 uur: Herdenking en kransleggingen bij het Airborneplein
20.30 - 21.30 uur: Bridge to Liberation
Kijk vanaf 20.30 uur live mee naar Bridge to Liberation bij de John Frostbrug:
LIVE | Kijk mee naar Bridge to Liberation
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!