Nieuws

Gemeenten werken samen aan oplossing voor dassen

Er is een tijdelijke oplossing voor de dassen. De gemeente Harderwijk moest een nieuw leefgebied vinden voor de dassen, maar had dat tot op heden niet gedaan. In samenwerking met de gemeente Ermelo is nu een oplossing gevonden aan de Zeeweg in Ermelo. © Pixabay
ERMELO - Er is een tijdelijke oplossing voor de dassen. De gemeente Harderwijk moest een nieuw leefgebied vinden voor de dassen, maar had dat tot op heden niet gedaan. In samenwerking met de gemeente Ermelo is nu een oplossing gevonden aan de Zeeweg in Ermelo.
door Kelly Tanghe
De gemeente Harderwijk moest van de provincie een nieuwe leefomgeving zoeken voor de dassen die in een gebied woonden waar een nieuwe woonwijk is gebouwd. Die voorwaarde was in 2012 gesteld, maar Harderwijk had daar geen gehoor aan gegeven. Volgens Bert Holleman van Gemeentebelang Harderwijk kon dat de gemeente Harderwijk 20.000 euro kosten, aangezien de provincie een dwangsom mag opleggen.

Tijdelijke wegversmalling

Ermelo en Harderwijk hebben samen gewerkt aan een tijdelijke oplossing voor de dassen. De bestaande dassenburcht aan de Zeeweg in Ermelo wordt versmald naar 3,5 meter. De buurt kan er mee leven aangezien het om een tijdelijke oplossing gaat. 
In de toekomst zal er ter hoogte van de wegversmalling een dassentunnel worden aangelegd. Ook zullen er dassenrasters worden geplaatst, zodat de das de juiste weg kan vinden en de weg niet meer over hoeft te steken. De gemeente Harderwijk neemt de kosten van de nieuwe plannen voor haar rekening. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!