Nieuws

Uitverkocht concertgebouw én koninklijke onderscheiding voor organist Marco den Toom

Den Toom (rechtsonder) kreeg zijn lintje in Amsterdam.
Voor zijn 25-jarig jubileum als organist had Marco den Toom uit Nijkerkerveen één wens; een concert in het Concertgebouw in Amsterdam, samen met koren en solisten waarmee hij regelmatig samenwerkt. Die wens kwam zaterdagavond uit. Bovendien ontving de organist een koninklijke onderscheiding. © Omroep Gelderland
HOEVELAKEN - Voor zijn 25-jarig jubileum als organist had Marco den Toom uit Nijkerkerveen één wens; een concert in het Concertgebouw in Amsterdam, samen met koren en solisten waarmee hij regelmatig samenwerkt. Die wens kwam zaterdagavond uit. Bovendien ontving de organist een koninklijke onderscheiding.
De 41-jarige Den Toom componeerde veel christelijke liederen en gospels en treedt heel regelmatig op. Hij schreef het koraalboek bij de psalmen. Veel kerkorganisten gebruiken de muziek in dit boek voor de wekelijkse kerkdienst. 
Tijdens het optreden in het Concertgebouw kreeg van Den Toom zijn lintje uit handen van burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk. De organist mag zich vanaf nu ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
Den Toom wees erop dat anderen in zijn ogen eerder in aanmerking komen voor een onderscheiding 'Ik vind dat vrijwilligers die wekelijks bij ouderen komen, hem veel harder verdienen. Maar ik ben er wel blij mee!'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!