Nieuws

VIDEO | Buurtbewoners in badjas helpen brandweer bij camperbrand

In Zutphen brandde in de nacht van donderdag op vrijdag een camper uit. Dit gebeurde aan de Noorderhavenstraat. Buurtbewoners hielpen de brandweer bij de bestrijding van de brand. Sommigen waren volgens een videocorrespondent in badjas. © Rens Hulman/NewsUnited
ZUTPHEN - In Zutphen brandde in de nacht van donderdag op vrijdag een camper uit. Dit gebeurde aan de Noorderhavenstraat. Buurtbewoners hielpen de brandweer bij de bestrijding van de brand. Sommigen waren volgens een videocorrespondent in badjas.
De brand brak tegen 4.15 uur uit. Al snel sloegen de vlammen metershoog uit de oude camper, mede door de aanwezigheid van een gasfles. Een bestelbusje naast de camper vatte eveneens vlam.
Wakker geschrokken omwonenden konden nog twee auto's verplaatsen en verhinderden daarmee dat het vuur zich kon verspreiden. De brandweer van Zutphen had de handen vol, de geparkeerde wagens stonden pal voor het appartementencomplex.
De tekst gaat verder onder de video.
Buurtbewoners in badjas helpen brandweer bij camperbrand

Helpende hand

Buurtbewoners hielpen met het uitrollen van brandslangen naar een brandkraan in een naastgelegen straat. Na ongeveer 45 minuten had de brandweer het vuur geblust.
De camper brandde helemaal uit en de bestelbus ernaast werd zwaar beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!