Nieuws

Zesde editie Schoolsport Olympiade in Wageningen

De Schoolsport Olympiade
Het wordt weer één groot sport- en beweegfeest op donderdag 26 september vanaf 9.15 uur op Sportpark de Bongerd in Wageningen. Die dag staat de zesde editie van de Schoolsport Olympiade van Sportservice Wageningen op het programma. Bijna 900 kinderen van de Wageningse basisscholen maken kennis met een scala aan sporten. Plezier beleven en onbekende sporten ontdekken zijn de hoofdingrediënten van de dag.
WAGENINGEN - Het wordt weer één groot sport- en beweegfeest op donderdag 26 september vanaf 9.15 uur op Sportpark de Bongerd in Wageningen. Die dag staat de zesde editie van de Schoolsport Olympiade van Sportservice Wageningen op het programma. Bijna 900 kinderen van de Wageningse basisscholen maken kennis met een scala aan sporten. Plezier beleven en onbekende sporten ontdekken zijn de hoofdingrediënten van de dag.
De Schoolsport Olympiade is in de afgelopen jaren zeer succesvol en aantrekkelijk gebleken. Veel Wageningse sportaanbieders en talloze vrijwilligers geven clinics tijdens het evenement zodat de kinderen met een breed sportaanbod kennis kunnen maken.
Wageningen staat pal voor een gezonde leefstijl. Naast voldoende beweging hoort daar ook gezonde voeding en drinken bij. Verspreid over het sportpark zijn drinkwaterpunten gerealiseerd waar gratis water – de gezondste drank die er is - getapt kan worden.
Sjors Sportief
Na het evenement kunnen kinderen blijvend kennismaken met een scala aan sporten met het online platform Sjors Sportief. Het doel is dat kinderen een sport ontdekken die ze echt leuk vinden. Daarmee wordt de kans op blijvende sportdeelname vergroot.
De Schoolsport Olympiade wordt georganiseerd door Sportservice Wageningen met hulp van partners en in samenwerking met de (lokale) sportorganisaties en stagiaires Sport & Bewegen van het Dulon College. De opening wordt verricht door burgemeester van Rumund.