Nieuws

Veteraan Tom Rice (98): 'Ik spring tot ik 101 ben'

De 98-jarige Amerikaanse veteraan Tom Rice sprong 75 jaar geleden tijdens de operatie Market Garden al naar beneden in Groesbeek. Vandaag, tijdens de herdenking op landgoed Den Heuvel bij het dorp, herhaalde hij die sprong. En voorlopig wil hij ook nog niet stoppen. © Omroep Gelderland
GROESBEEK - De 98-jarige Amerikaanse veteraan Tom Rice sprong 75 jaar geleden tijdens de operatie Market Garden al naar beneden in Groesbeek. Vandaag, tijdens de herdenking op landgoed Den Heuvel bij het dorp, herhaalde hij die sprong. En voorlopig wil hij ook nog niet stoppen.
Eerder dit jaar sprong Rice ook al tijdens de herdenking van D-Day in Normandië, donderdag dus weer. 'Het was een snelle sprong. De parachute ging open voor ik er erg in had. Er was één probleempje. De riem greep me naar mijn keel, die zat daar tot we geland waren. Maar het was een goede sprong.'
Tekst gaat verder na de video.
Veteraan Tom Rice (98): 'Ik spring tot ik 101 ben'
En daar geniet de Amerikaan van. 'Ik wil nog zoveel mogelijk sprongen doen als ik kan. In ieder geval tot ik 101 ben.' En dat is niet zomaar. Rice was onderdeel van de 101st Airborne division.
Op de vraag of zijn sprong van vandaag nog iets leek op die van 75 jaar geleden was Rice duidelijk. 'Haha, nee. Er waren geen schutters'.
Aan tafel bij 75 Jaar Vrijheid was veel lof voor Rice.
Veel lof voor parachutesprong Tom Rice - 75 Jaar Vrijheid
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!