Nieuws

VIDEO | Brand verwoest historische legertruck van Market Garden-kamp

GROESBEEK - Een militaire vrachtwagen uit de Tweede Wereldoorlog is donderdagmiddag op de Knapheideweg in Groesbeek geheel uitgebrand. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de laadruimte van het voertuig.
De vrachtwagen stamt uit 1942 en was onderdeel van het basiskamp van de Liberation Task Force. Zo'n 285 Britse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog waren deze donderdag te zien op de camping Klein Amerika in Groesbeek ter gelegenheid van operatie Market Garden.

Vlammen

Ernest Donders is een van de organisatoren en zat achter het stuur toen de achterkant van de vrachtwagen ineens begon te roken. 'Ik dacht dat het de motor was, dus heb de wagen aan de kant van de weg gezet. Ik liep naar achter en toen zag ik al dat het mis was.'
Beelden van de brand (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO | Brand verwoest historische legertruck van Market Garden-kamp
De vlammen sloegen uit de achterkant van de legertruck. Ernest en zijn passagier konden zich op tijd in veiligheid brengen en liepen geen verwondingen op.

Niet meer te redden

Het historische voertuig, een van de oudste van zijn soort in Nederland, was niet meer te redden. Ernest is ook de eigenaar van de vrachtwagen en was op weg naar een pantservoertuig dat pech had op een andere locatie. 
'Het is wat het is', zegt Donders over het verlies van zijn vrachtwagen. 'Er is niets meer aan te doen helaas.' 
Een militaire vrachtwagen uit de Tweede Wereldoorlog is donderdagmiddag op de Knapheideweg in Groesbeek geheel uitgebrand. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de laadruimte van het voertuig. © Ernest Donders
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!