Instellingen

Mogelijk nieuwe locatie voor Anders Wonen in Tiel

De gemeente Tiel onderzoekt of een stuk grond op de hoek Lingeweg/Schaarsdijkweg geschikt is voor Anders Wonen. Die woonvorm is voor inwoners van Tiel die niet in een woonwijk kunnen wonen.
TIEL - De gemeente Tiel onderzoekt of een stuk grond op de hoek Lingeweg/Schaarsdijkweg geschikt is voor Anders Wonen. Die woonvorm is voor inwoners van Tiel die niet in een woonwijk kunnen wonen.
Om Anders Wonen mogelijk te maken op deze plek, moet het bestemmingsplan aangepast worden. Voor een aanpassing van een bestemmingsplan zijn verschillende onderzoeken nodig. Daarom laat de gemeente binnenkort de bodem onderzoeken. Ook laat de gemeente onder andere archeologisch onderzoek doen en onderzoek naar flora en fauna. Uit een eerste algemeen onderzoek blijkt dat de plek geschikt is.
Vorig jaar heeft de gemeente met een begeleidingsgroep van inwoners gezocht naar een goede plek. De gemeenteraad heeft op 21 november 2018 een lijst vastgesteld met vijf mogelijke plekken. Drie plekken zijn afgevallen. Van de twee overgebleven plekken lijkt de plek Lingeweg/Schaarsdijkweg het meest geschikt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!