Nieuws

Wageningen verstrekt goedkope lening voor levensloopbestendig wonen

Woningen in Wageningen.
Wageningen wil een goedkope lening voor inwoners die hun huis levensloopbestendig maken of asbest laten verwijderen. Dat meldt de gemeente in een persbericht. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Wageningen wil een goedkope lening voor inwoners die hun huis levensloopbestendig maken of asbest laten verwijderen. Dat meldt de gemeente in een persbericht.
door Joukje Valkenburg - Beiboer
Levensloopbestendig wonen betekent dat uw woning geschikt is om in te blijven wonen. Ook als uw levensomstandigheden veranderen door bijvoorbeeld ouderdom, een ziekte of een handicap. 
Wageningers kunnen al een voordelige lening (1,9 procent rente) krijgen voor het verduurzamen van hun huis met bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp. Het gemeentebestuur wil die stimuleringsregeling uitbreiden tot een 'Toekomstbestendig Wonen Lening'.

Ook voor ouderen

De huidige regels voor lenen bij de gemeente worden bovendien versoepelt. Ook mensen met een bescheiden inkomen en inwoners die te oud zijn om een lening te krijgen bij een reguliere bank, kunnen voortaan bij de gemeente terecht. 
'Een mooie combinatie: én verduurzaming én levensloopbestendig maken van de woning', reageert wethouder Anne Janssen. 'Hiermee stimuleren we dat men nadenkt over aanpassingen aan het huis als het wordt verduurzaamd en andersom.'

Niet definitief

Het plan is nog niet definitief. De gemeenteraad moet zich er nog over buigen. Als de raad akkoord gaat, treedt de lening in december 2019 in werking.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!