De Belofte

Tijdelijke camera voor 'ernstige overlast' in centrum Tiel

Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren. © Omroep Gelderland
TIEL - Om overlast in het centrum van Tiel terug te dringen, wordt een mobiele camera geplaatst op de hoek van de Kerkstraat en de Vleesstraat. Een groot aantal inwoners ervaart hier volgens de gemeente overlast van jongeren.
De gemeente heeft de buurt geïnformeerd over de plaatsing en het gebruik van de camera. 'Gezien de ernst van de overlast gedurende een lange periode, hebben we voor deze maatregel gekozen', schrijft burgemeester Hans Beenakker. 'De politie kan de beelden gebruiken voor strafrechtelijk onderzoek.'
De camera blijft maximaal zes maanden staan en maakt alleen opnames van de openbare ruimte. De beelden worden alleen bekeken als er incidenten zijn. Ze worden niet langer bewaard dan vier weken.

Opfleuren

Om overlast van scooterrijders tegen te gaan, wordt er een fietssluis geplaatst in de Kerkstraat. Ook worden de blauwe bankjes in de steeg weggehaald. In overleg met Tiel Centrum XL wordt een nieuwe locatie gezocht. Deze organisatie heeft de bankjes met plantenbakken aan de zijkant geplaatst om de straat op te fleuren. Er zijn in dat kader in deze buurt ook veel geveltuintjes aangelegd en kleurrijke plantenkasjes geplaatst.
Er bestaan al langere tijd ideeën om deze hoek van de Kerk- en Vleesstraat met de achterkant van het pand van Kruidvat te verfraaien.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!