Nieuws

Start grootschalige aanpak vastgoed zorginstelling Elver

In Nieuw-Wehl is deze donderdag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe woning van zorgstichting Elver. De instelling wil de komende jaren 80 procent van het vastgoed aanpakken. Elver begeleidt en behandelt mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. © Elver
WEHL - In Nieuw-Wehl is deze donderdag het startsein gegeven voor de bouw van een nieuwe woning van zorgstichting Elver. De instelling wil de komende jaren 80 procent van het vastgoed aanpakken. Elver begeleidt en behandelt mensen met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking.
'De toekomstbestendige bouw zorgt ervoor dat iedere bewoner een eigen studio heeft, die voorziet in voldoende individuele ruimte en eigen sanitair. Daarnaast biedt de woning nog wel de mogelijkheid voor ontmoeten in een knusse gezamenlijke woonkamer', vertelt bestuurder Irma Harmelink.
Het nieuwe huis op het terrein in Nieuw-Wehl bestaat uit drie wooneenheden, waarvan één vervangende woonruimte biedt aan een al bestaande groep bewoners. De andere wooneenheden zijn ter aanvulling.
Naast de bouw van de drie wooneenheden in Nieuw-Wehl, zijn ook de bouwplannen in Arnhem-Noord en Doetinchem in een ver gevorderd stadium. De verhuizing naar het voormalige Rabobank-pand in Wehl staat voor begin volgend jaar op de planning.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!