Nieuws

Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester Hattem

Toon van Asseldonk in 2014, als burgemeester van de gemeente Overbetuwe.
Commissaris van de Koning John Berends heeft Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Hattem. Van Asseldonk volgt Jan Willem Wiggers op, die vanaf dinsdag 24 september werkzaam is voor de gemeente Hardenberg. © ANP
HATTEM - Commissaris van de Koning John Berends heeft Toon van Asseldonk benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Hattem. Van Asseldonk volgt Jan Willem Wiggers op, die vanaf dinsdag 24 september werkzaam is voor de gemeente Hardenberg.
Tot april dit jaar was Van Asseldonk burgemeester in de Overbetuwe. Daar ontstond na zes jaar de behoefte aan een andere uitdaging. Die heeft hij voorlopig gevonden in de gemeente Hattem, waar Wiggers na elf jaar vertrekt als burgemeester.

Wageningen45

Van Asseldonk is 65 jaar, D66-lid en woont in Randwijk. Hij is onder andere voorzitter van Wageningen45, het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties 1945.
Commissaris Berends heeft in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad besloten Van Asseldonk te benoemen. Vanaf dinsdag 24 september gaat hij aan het werk voor de gemeente Hattem.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!