Nieuws

VIDEO | Man valt in 10 meter diep bassin in Apeldoorn

Een 23-jarige man uit Drenthe is woensdag in Apeldoorn in een betonnen bassin gevallen van 10 meter diep. Het ongeluk gebeurde bij het pompstation van waterbedrijf Vitens aan de Amersfoortseweg. © Pim Velthuizen
APELDOORN - Een 23-jarige man uit Drenthe is woensdag in Apeldoorn in een betonnen bassin gevallen van 10 meter diep. Het ongeluk gebeurde bij het pompstation van waterbedrijf Vitens aan de Amersfoortseweg.
Op het terrein worden momenteel werkzaamheden verricht. Volgens een woordvoerder van Vitens viel het slachtoffer aan het einde van de middag in de diepe put toen hij aan het opruimen was. Het gaat om een medewerker van een aannemersbedrijf.

Hoogwerker

De brandweer heeft de gewonde man met een hoogwerker uit het lege waterbassin gehaald. Het slachtoffer is daarna door een traumateam gestabiliseerd, waarna hij met onbekend letsel naar het ziekenhuis is gebracht.
Beelden van de plek van het ongeval (tekst gaat verder onder de video):
VIDEO | Man valt in 10 meter diep bassin in Apeldoorn

'Erg geschrokken'

Volgens de woordvoerder van Vitens was de man bij bewustzijn toen hij werd afgevoerd. 'We zijn erg geschrokken. We staan in direct contact met collega's van hem in het ziekenhuis. Die houden ons up-to-date.'
De Inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, onderzoekt de toedracht van het ongeluk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!