Nieuws

Uniek: falende kermisattractie Wijchen elders onderzocht

De kermisattractie waarin maandagavond in Wijchen twee mensen gewond raakten, is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en afgevoerd voor onderzoek. Het is voor het eerst dat dit gebeurt, bevestigt een woordvoerster van de NVWA woensdag. © 112 Nieuwsgroep
WIJCHEN - De kermisattractie waarin maandagavond in Wijchen twee mensen gewond raakten, is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen en afgevoerd voor onderzoek. Het is voor het eerst dat dit gebeurt, bevestigt een woordvoerster van de NVWA woensdag.
'Meestal gebeurt het onderzoek ter plekke', aldus de woordvoerster. 'Nu is het voor het onderzoek beter dat de attractie in onderdelen is afgevoerd om te bekijken wat er misging.' 
De tekst gaat verder onder de video
Uniek: falende kermisattractie Wijchen elders onderzocht
Wat er precies gebeurde met de attractie Deca Dance is namelijk nog niet duidelijk. Volgens omstanders zou een karretje door de vloer zijn gezakt. Een man van 38 raakte zwaargewond en ook zijn zoontje moest naar het ziekenhuis. Vijf anderen raakten lichtgewond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!