Nieuws

Geen steun voor fietsbrug over N318 bij Aalten

Ringweg bij Aalten.
Er komt geen fietsbrug over de Ringweg (N318) bij Aalten, ter hoogte van de oversteek Romienendiek en Berkenhovestraat. Het burgerinitiatief van Aaltenaar Wim Tijs, die 146 handtekeningen ophaalde voor de realisatie van een fietsbrug, kreeg dinsdagavond geen steun van de Aaltense gemeenteraad. © Omroep Gelderland
AALTEN - Er komt geen fietsbrug over de Ringweg (N318) bij Aalten, ter hoogte van de oversteek Romienendiek en Berkenhovestraat. Het burgerinitiatief van Aaltenaar Wim Tijs, die 146 handtekeningen ophaalde voor de realisatie van een fietsbrug, kreeg dinsdagavond geen steun van de Aaltense gemeenteraad.
Hoeveel waardering het burgerinitiatief ook oogstte, de partijen kozen unaniem voor het standpunt van het college, dat zich al eerder uitsprak tegen het burgerinitiatief. Een fietsbrug of -tunnel werd op voorhand als een te kostbare investering ingeschat, want ook al is de provincie wegbeheerder, het zou de gemeente Aalten ook geld gaan kosten. 

Reconstructie

Daar komt bij dat de provincie een reconstructie van de N318 voor 2021 op de agenda heeft gezet. Aalten is daarover met de provincie in gesprek met als inzet een doorgaande fietsroute langs de Ringweg en een fietspad ter hoogte van de autogarage van Dago. Aalten wil eerst de uitkomst van het overleg met de provincie afwachten en komt dan met een voorstel naar de gemeenteraad.
De raad vond een fietsburg of -tunnel te duur, maar hamerde er wel op dat er meer oog moet komen voor de veiligheid op de drukke weg en kwam met voorstellen aan wethouder Martin Veldhuizen. Zoals het verbreden van de weg en het verlagen van de maximumsnelheid, om die door te geven aan de provincie.

Veiligheid voorop

'Ik neem het huiswerk graag over en draag het over aan de provincie', reageerde Veldhuizen. 'Een tunnel, om maar wat te noemen, maakt weinig kans, maar de fietsoversteken kunnen mogelijk wel veiliger worden gemaakt. De boodschap is duidelijk, de veiligheid staat voorop. Aan het eind van het vierde kwartaal hoop ik de uitkomst van het overleg met de provincie te kunnen presenteren.'

Weinig hoop

Wim Tijs had vooraf weinig hoop op steun van de gemeenteraad voor zijn burgerinitiatief, een conclusie die hij al trok na afloop van de commissievergadering twee weken geleden. Hij liet verstek gaan tijdens de gemeenteraad. 
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!