Gemeente Arnhem

Cel en tbs voor jaloerse man die vriendin vermoordde

Een 32-jarige man uit Culemborg is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn vriendin. Daarnaast moet hij ruim 14.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 32-jarige man uit Culemborg is dinsdag veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn vriendin. Daarnaast moet hij ruim 14.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van het slachtoffer.
De man probeerde op 22 oktober 2018 zijn vriendin te wurgen. Toen dat niet lukte, stak hij haar meerdere keren met een mes in haar borst. Hij zou jaloers zijn geweest en het 47-jarige slachtoffer niet meer hebben vertrouwd. Ook zou hij stemmen hebben gehoord.

Psychotisch

Volgens de rechtbank vormt de man een gevaar voor de samenleving. Daarom moet hij langdurig worden behandeld. Tijdens het misdrijf was hij psychotisch, waardoor hij dusdanig verward was dat hij realiteit en fantasie niet meer uit elkaar wist te halen.
Verdachte en slachtoffer komen allebei uit Griekenland en woonden samen in Culemborg.  De uitspraak is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!