Nieuws

Gemeente Nijkerk trekt 20.000 euro uit voor zes camperplaatsen

Voor 6 euro per nacht kunnen kampeerders met een camper straks in Nijkerk staat. De gemeente trekt 20.000 euro uit om zes camperplaatsen aan te leggen met basisvoorzieningen als stroom en water. De gemeente hoopt daarmee meer toeristen te trekken. De huidige camperplaatsen hebben die voorzieningen niet. © Pixabay
NIJKERK - Voor 6 euro per nacht kunnen kampeerders met een camper straks in Nijkerk staat. De gemeente trekt 20.000 euro uit om zes camperplaatsen aan te leggen met basisvoorzieningen als stroom en water. De gemeente hoopt daarmee meer toeristen te trekken. De huidige camperplaatsen hebben die voorzieningen niet.
Het plan om de camperplaatsen te verplaatsen was er al door de aanleg van het nieuwe fietspad aan de Watergoorweg. Het college van Nijkerk wil de faciliteiten op de nieuwe camperplaatsen uitbreiden. Ze verwacht dat vakantievierders langer in Nijkerk blijven en meer geld uitgeven als de faciliteiten beter zijn. 
Nijkerk heeft in haar beleid opgenomen om het 'toeristisch product te versterken'. Ze hoopt op deze manier het toeristenseizoen te verlengen, omdat kampeerders met een camper vaker buiten het seizoen op vakantie gaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!