Nieuws

Jongeren met metaaldetector vinden vliegtuigbom

Drie jongeren hebben zaterdag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in de buurt van Megchelen. De bom is maandag tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). © News United / 112Achterhoek-nieuws
MEGCHELEN - Drie jongeren hebben zaterdag een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in de buurt van Megchelen. De bom is maandag tot ontploffing gebracht door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).
De jongeren waren zaterdag op pad met een metaaldetector in een weiland toen ze de bom vonden. Daarop is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. De Engelse vliegtuigbom is maandag door medewerkers van de dienst ter plekke tot ontploffing gebracht.
In de Achterhoek worden vaker explosieven gevonden. Zo werden vorige maand bij Eibergen nog tientallen explosieven boven water gehaald door magneetvissers.
Autoriteiten benadrukken dat het belangrijk is om bij het aantreffen van een bom gelijk contact op te nemen met de politie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!