Nieuws

Viervoeters vangen frisbees op EK in Apeldoorn: 'Eén groot spel'

APELDOORN - Frisbeeën met je hond: het is leuk tijdverdrijf, maar ook een serieuze sport. In Apeldoorn vindt dit weekend het EK dog frisbee plaats. Bijna honderd baasjes en viervoeters uit heel Europa gaan de strijd met elkaar aan.
De sport komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar kent ook een Europees Kampioenschap. Apeldoorn fungeert voor het eerst als gaststad. 'En daar zijn we superblij mee', zegt organisator en deelnemer Marcel Koning. 
De honden en hun baasjes worden getest op de onderdelen afstand en freestyle. Het EK kent ook deelnemers uit Israël en Colombia die zich kwalificeerden via voorronden. 'We hebben hier de besten bij elkaar', zegt Koning.  
De tekst gaat verder onder het item:
EK hondenfrisbee in Apeldoorn

'Eén groot spel'

Ondanks dat het om serieuze wedstrijden gaat, waarbij samenwerking tussen mens en dier belangrijk is, staat het plezier centraal. 'Het is één groot spel met je hond', aldus Koning. 'Het is net als met hondentrainingen, waarbij je ze een koekje geeft als beloning. Hier weten de honden dat er na één schijf nog een frisbee komt.'
De bezoekers kijken voorlopig hun ogen uit bij de kunstjes.  'Hoe die honden met hun baasjes omgaan, prachtig dat ze het allemaal kunnen', vindt Tonnie ten Hove, die speciaal met haar man naar Apeldoorn is gekomen om de honden in actie te zien. 'En we hebben nog geluk met het weer ook.'

Om te leren

Een enkeling gebruikt het evenement ook om het kunstje af te kijken. 'Ik ben net zelf begonnen met frisbeeën met mijn hond, ik kan hier wat van leren', lacht Annelinn van Leenen. 
Zondag komen ook de kleinere honden in actie op het WK small dogs.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!