Nieuws

BMX'ster Smulders wint wereldbekerrace

Laura Smulders.
BMX'ster Laura Smulders uit Horssen heeft zaterdag de eerste van twee wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Rock Hill gewonnen. In de finale hield ze de Russische Natalia Afremova en de Amerikaanse Alise Willoughby achter zich. © archief ANP
ROCK HILL - BMX'ster Laura Smulders uit Horssen heeft zaterdag de eerste van twee wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Rock Hill gewonnen. In de finale hield ze de Russische Natalia Afremova en de Amerikaanse Alise Willoughby achter zich.
Bij het WK in juli verloor Smulders nog van Willoughby. De inwoonster van Horssen moest daar als titelverdedigster en winnares van vrijwel alle races dit seizoen genoegen nemen met zilver.
Judy Baauw uit Zoelmond - vierde op dat WK - eindigde nu als achtste. Smulders leidt in het wereldbekerklassement met nog drie wedstrijden te gaan; één zaterdag in Rock Hill en twee over twee weken in Argentinië.
Bij de mannen won de Amerikaan Corben Sharrah. Wereldkampioen Twan van Gendt uit Velddriel finishte als vijfde. Arnhemmer Niek Kimmann, die het wereldbekerklassement aanvoert, vloog er in de halve finale uit.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!