Nieuws

Vrouw uit Ermelo belde kort voor haar dood uit angst met politie

De 57-jarige vrouw uit Ermelo die woensdagavond mogelijk door haar man is omgebracht, belde eerder op de avond met de politie. Ze voelde zich niet veilig en wilde advies, zo maakt de politie vrijdag bekend. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De 57-jarige vrouw uit Ermelo die woensdagavond mogelijk door haar man is omgebracht, belde eerder op de avond met de politie. Ze voelde zich niet veilig en wilde advies, zo maakt de politie vrijdag bekend.
De politiemedewerkster adviseerde de vrouw het huis te verlaten, elders onderdak te zoeken en in geval van nood 112 te bellen. Het nieuws dat de vrouw later op de avond is overleden, is bij de politie 'hard aangekomen'.
De vrouw werd rond 22.00 uur in een woning aan de Magnolialaan dood gevonden. De politie hield even later haar echtgenoot aan en gaat uit van een misdrijf.
Er komt nader onderzoek naar de afhandeling van de melding. Het telefoongesprek is inmiddels teruggeluisterd en daaruit blijkt vooralsnog dat de medewerkster juist heeft gehandeld. Er zou geen sprake zijn geweest van een acute noodsituatie. De politie zegt te onderzoeken of er leerpunten zijn in het proces.
De 61-jarige man uit Ermelo die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood, blijft langer vast zitten. Hij is ingesloten en zal in de loop van volgende week worden voorgeleid. Het onderzoek naar wat er in de woning heeft afgespeeld gaat de komende tijd verder.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!