Nieuws

VIDEO | Museum in Fort Vuren krijgt persoonlijke spullen van soldaat

Het WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren heeft maandag persoonlijke spullen van de omgekomen Nieuw Zeelandse vliegenier Trevor Pike in haar bezit gekregen. Het bijzondere is dat een broer van de omgekomen vlieger er persoonlijk voor heeft gezorgd dat de medailles en andere spullen nu in Gelderland komen. © Omroep Gelderland
VUREN - Het WO2- en Vliegeniersmuseum in Fort Vuren heeft maandag persoonlijke spullen van de omgekomen Nieuw Zeelandse vliegenier Trevor Pike in haar bezit gekregen. Het bijzondere is dat een broer van de omgekomen vlieger er persoonlijk voor heeft gezorgd dat de medailles en andere spullen nu in Gelderland komen.
Voorzitter Peter ten Tek van het museum: 'Het verhaal van vliegenier Trevor Pike was al wel bekend in ons museum. De broer van Trevor, genaamd Kevin Pike, was hier vorig jaar en ik heb toen met hem gesproken. Toen bleek dat persoonlijke spullen en medailles van Trevor in een depot van een museum in Nieuw Zeeland lagen. Kevin heeft ervoor gezorgd dat deze spullen nu hier zijn. Helaas is hij er zelf niet bij om ze in de vitrine te leggen'. 
Bekijk hier de reportage:
Museum in Fort Vuren krijgt persoonlijke spullen van soldaat

Ambassadeur legt spullen in vitrine

De ambassadeur van Nieuw Zeeland, mevrouw Lyndal Walker, kwam maandag speciaal naar Fort Vuren om symbolisch de persoonlijke spullen aan het museum te overhandigen.
Trevor Pike kwam in de nacht van 15 op 16 oktober 1942 om het leven samen met twee andere Nieuw Zeelanders, een Canadees en drie Britten. De Stirling bommenwerper, waarin ze vlogen werd door een Duitse nachtjager neergeschoten en stortte neer in Ingen, gemeente Buren.
Onderdelen van het vliegtuig zijn ook al tentoongesteld in dit bijzondere museum.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!