Nieuws

Politie geeft naam en foto van ontsnapte tbs'er vrij

De politie heeft een foto van de tbs'er verspreid die donderdagmiddag uit de Nijmeegse Pompekliniek is ontsnapt. Het gaat om de 42-jarige Harry van E. © Politie
NIJMEGEN - De politie heeft een foto van de tbs'er verspreid die donderdagmiddag uit de Nijmeegse Pompekliniek is ontsnapt. Het gaat om de 42-jarige Harry van E.
Hij is tijdens verlof weggefietst en ontsnapt op een zwarte mountainbike met rode letters van het merk Cube. 
Van E. is 1.85 lang en heeft een slank postuur. Op de laatst bekende beelden van hem draagt hij een zwarte, strakke trainingsbroek, een zwart t-shirt en zwart met witte gympen van het merk Asics.

Hoog risico op terugval

De ontsnapte pedoseksueel misbruikte in het verleden zes minderjarige meisjes. Hij kreeg daarvoor in 2013 tbs met dwangverpleging opgelegd. Deskundigen meldden destijds dat bij de verdachte sprake was van een hoog risico op terugval. Bronnen melden dat de Pompekliniek zeer bezorgd is dat de man iemand iets aan wil doen.
Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig de man op te sporen. Vastgesteld is dat de veroordeelde op donderdag om 15.30 uur nog gepind heeft op de Zandstraat in Gennep. Vanaf daar ontbreekt ieder spoor.
De gewaarschuwde vader van één van de slachtoffers is erg geschrokken van de ontsnapping. 'Als ik hem nu tegenkom, weet ik niet wat ik doe', stelt hij.
Wie Van E. ziet, weet waar hij verblijft of zijn mountainbike aantreft, wordt verzocht de gratis opsporingstiplijn te bellen: 0800-6070. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!