Gemeente Nijmegen

Nijmeegs duo krijgt zes jaar cel voor 'pinnen onder dwang'

NIJMEGEN - Twee Nijmegenaren van 23 en 27 jaar krijgen zes jaar celstraf omdat ze vijf jongeren uit Ewijk onder dreiging van geweld hebben gedwongen voor hen te pinnen. Ook zijn de slachtoffers tegen hun wil vastgehouden en bedreigd met een mes en een vuurwapen.
Ook heeft één van de daders een slachtoffer met een mes in zijn gezicht en rug gestoken. De rechtbank neemt het de daders kwalijk dat ze een berekenende houding hebben laten zien tijdens de zitting en niet mee hebben gewerkt. De mannen nemen daarnaast geen enkele verantwoordelijkheid voor hun daden, zegt de rechtbank.

Ongeloofwaardig

Een van de daders ontkende zelfs geweld te hebben gebruikt. De andere Nijmegenaar ontkende iedere betrokkenheid en stelde dat hij bij vrienden was op het moment van de misdrijven. De rechtbank vindt de verklaringen van de mannen ongeloofwaardig.
Beide daders hebben eerder geweldsmisdrijven gepleegd. Een langdurige gevangenisstraf is daarom op zijn plaats, vindt de rechter. Naast de celstraf moeten de daders schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers betalen. De bedragen lopen uiteen van 2.000 tot 3.900 euro. 

Messteken

De zaak kwam aan het licht toen de vader van één van de slachtoffers de politie belde. Zijn zoon had messteken opgelopen na een avondje uit. De verdachten zouden hem in Nijmegen tegen betaling een lift hebben aangeboden, nadat hij bij jongerencentrum Walhalla dronken was en geen taxi kon krijgen.
Eenmaal aangekomen bij een woning in Ewijk eisten de daders meer geld onder dwang van een vuurwapen en een mes.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!