Nieuws

Hattem heeft hoogste WOZ-waardestijging van de Noord-Veluwe

De gemiddelde WOZ-waarde van de woningen in Hattem is afgelopen jaar 7,6 procent gestegen. Daarmee ligt Hattem net onder het landelijk gemiddelde van 7,8 procent. © RTV Hattem
HATTEM - De gemiddelde WOZ-waarde van de woningen in Hattem is afgelopen jaar 7,6 procent gestegen. Daarmee ligt Hattem net onder het landelijk gemiddelde van 7,8 procent.
De gemiddelde WOZ-waarde van woningen is in 2019 voor het vierde jaar op rij gestegen. Op 1 januari 2019 bedroeg de gemiddelde WOZ-waarde 248.000 euro per woning, 7,8 procent meer dan een jaar eerder. Dat is de hoogste waarde ooit en de hoogste stijging sinds jaren. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
De stijging is Hattem is beduidend hoger dan die in de omliggende gemeenten:
  • Zwolle 5,9 procent
  • Heerde 5,8 procent
  • Oldebroek 6,5 procent
  • Kampen 6,9 procent
  • Epe 4,4 procent

Gemeente Hattem stuurt taxateurs op pad

De afgelopen maanden hebben 1800 huiseigenaren in Hattem het verzoek gekregen het formulier ‘Voormelding WOZ’ in te vullen. Op dit formulier staan alle kenmerken van de woning, die de gemeente gebruikt om een reële inschatting van de WOZ waarde van het pand te bepalen.
Ruim 600 huiseigenaren hebben hierop niet gereageerd. Deze adressen worden vanaf deze week tot en met vrijdag 20 september bezocht door taxateurs die door de gemeente Hattem hiervoor op pad zijn gestuurd. Zij komen in opdracht van de gemeente controleren of de geregistreerde kenmerken van de woningen nog van toepassing zijn.
Heb je niet gereageerd op het verzoek van de gemeente en het formulier niet ingevuld teruggestuurd, dan kan er dus onaangekondigd een taxateur voor jouw deur staan. Deze persoon kan zich legitimeren als vertegenwoordiger van de gemeente. Vraag daar gerust naar. Vertrouw je het niet? Laat nooit iemand binnen als je twijfelt!

WOZ-waarde volgt huizenprijs