Nieuws

Forse geldboete of celstraf dreigt, droneverbod tijdens Market Garden

Was je deze week van plan met een drone te gaan vliegen? Pas dan op. In een gedeelte van onze provincie geldt een vliegverbod. Dit vanwege de herdenkingen rondom Operatie Market Garden. © Pixabay
ARNHEM - Was je deze week van plan met een drone te gaan vliegen? Pas dan op. In een gedeelte van onze provincie geldt een vliegverbod. Dit vanwege de herdenkingen rondom Operatie Market Garden.
Tussen 12 en 23 september zijn er veel activiteiten rond de herdenkingen, veel van deze activiteiten zullen ook in de lucht plaatsvinden. Daarom geldt er een tijdelijk vliegverbod in het luchtruim van de gemeenten Groesbeek, Nijmegen, Overbetuwe, Arnhem, Renkum en Ede.
Dit vliegverbod is ingesteld door de Minister van Defensie vanwege de oefening Falcon Leap, die dus vanaf vandaag start. Hierdoor kunnen vliegtuigen dus laag over komen vliegen. 
Gaat je toch met een drone de lucht in, dan kan de boete al snel oplopen tot 425 euro. Wanneer het vliegverkeer in gevaar wordt gebracht, kan je zelfs een gevangenisstraf riskeren.
Foto: politie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!