Nieuws

Duitse snelweg A3 bij Emmerich afgesloten

De Duitse snelweg A3 wordt een weekend lang afgesloten tussen de afslag Emmerich en de afslag Elten. Dat is nodig om een zestig jaar oude brug tussen Stokkum en Elten te slopen. © REGIO8
ULFT - De Duitse snelweg A3 wordt een weekend lang afgesloten tussen de afslag Emmerich en de afslag Elten. Dat is nodig om een zestig jaar oude brug tussen Stokkum en Elten te slopen.
De snelweg A3 wordt van vrijdagavond 20 september 20.00 uur tot maandagochtend 23 september 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. Voor het wegverkeer wordt een omleidingsroute aangeven tussen de beide afslagen van de snelweg.
Het vrachtverkeer krijgt daarbij een andere route dan het personenautoverkeer. Dit wordt bij de afslagen van de snelweg aangegeven door middel van bebording.

Vernieuwing nodig

De zestig jaar oude brug over de A3 tussen Stokkum en Elten voldoet volgens de Duitse wegbeheerders niet meer aan de eisen en moet daarom worden vernieuwd. De bouw van de nieuwe brug kost ongeveer 3 miljoen euro. De werkzaamheden nemen een kleine drie maanden in beslag.