Nieuws

Heerewaarden krijgt weer een kabouterboom

Rob Peters.
Heerewaarden krijgt weer een kabouterboom. Zondag wordt de stam geplaatst in de buurt van mfc de Steen en de Tweestromenschool. Het geld voor de kabouterboom komt van de deelname van Heerewaarden vorig jaar aan Zomer in Gelderland. Het dorp wist bij het zomerspel van Omroep Gelderland iets meer dan 900 euro te verdienen. © Dorpsraad Heerewaarden
HEEREWAARDEN - Heerewaarden krijgt weer een kabouterboom. Zondag wordt de stam geplaatst in de buurt van mfc de Steen en de Tweestromenschool. Het geld voor de kabouterboom komt van de deelname van Heerewaarden vorig jaar aan Zomer in Gelderland. Het dorp wist bij het zomerspel van Omroep Gelderland iets meer dan 900 euro te verdienen.
De Dorpsraad Heerewaarden heeft besloten het verdiende bedrag te spenderen aan het opknappen van het gebied rondom het nieuwe multifunctionele centrum in de vorm van een kabouterboom.
De oorspronkelijke boom stond achter de dijk nabij de zuidergeul van de Waal. Deze boom werd een begrip onder de bevolking en een ontmoetingsplaats. Uiteindelijk verdween deze boom.
Zomer in Gelderland, vorig jaar in Heerewaarden.
Heerewaarden krijgt weer een kabouterboom. Zondag wordt de stam geplaatst in de buurt van mfc de Steen en de Tweestromenschool. Het geld voor de kabouterboom komt van de deelname van Heerewaarden vorig jaar aan Zomer in Gelderland. Het dorp wist bij het zomerspel van Omroep Gelderland iets meer dan 900 euro te verdienen. © archief Omroep Gelderland
Boomkunstenaar Rob Peters uit Elst maakt zondag een kabouterboom van de stam die bij de mfc wordt neergezet. Dat proces is voor de dorpsbewoners met eigen ogen te zien. De kabouterboom wordt tussen 16.00 en 17.00 uur gepresenteerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!