Gemeente Buren

Honderd reacties op milieueffectrapportage nieuwbouw Knorhof

De afgebrande Knorhof.
Bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) zijn honderd reacties binnengekomen op de milieueffectrapportage (mer) voor de nieuwbouw van Sebava in Erichem. Het varkensbedrijf, ook wel bekend als de Knorhof, wil nieuwbouw plegen na de stalbrand van twee jaar geleden. © archief Omroep Gelderland
ERICHEM - Bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) zijn honderd reacties binnengekomen op de milieueffectrapportage (mer) voor de nieuwbouw van Sebava in Erichem. Het varkensbedrijf, ook wel bekend als de Knorhof, wil nieuwbouw plegen na de stalbrand van twee jaar geleden.
Bij de verwoestende brand in augustus 2017 kwamen 20.000 varkens om. Sebava wil herbouwen en tegelijk uitbreiden. Het bedrijf moet in omvang ongeveer anderhalf keer zo groot worden. Hiervoor lag sinds eind juli een milieueffectrapportage ter inzage. Nu de tijd voor de inzage is verstreken, blijken er 100 reacties bij de ODRN te zijn binnengekomen.
De mer wordt nu getoetst door de onafhankelijke commissie voor de milieueffectrapportage. De binnengekomen reacties worden meegenomen in het conceptadvies dat in oktober door de ODRN wordt besproken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!