Nieuws

Rondweg bij Lochem mag er komen

De provincie Gelderland mag verdergaan met een rondweg bij Lochem. De Raad van State (RvS) heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd. © Google Maps
LOCHEM - De provincie Gelderland mag verdergaan met een rondweg bij Lochem. De Raad van State (RvS) heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd.
Bewoners die naar de Raad van State waren gestapt wonen enkele tientallen meters van het nieuwe tracé. Volgens hen komt de nieuwe ontsluitingsweg de verkeersdoorstroming en de verkeersveiligheid niet ten goede.
Het hoogste rechtscollege wijst de klagers erop dat grondeigenaren in een afzonderlijke procedure schade kunnen claimen als hun eigendom door de nieuwe weg minder waard wordt.

'Geen kans op bezwaar'

De klagers vreesden verder onder meer voor aantasting van het nationale landschap De Graafschap. Verder stelden ze dat ze onvoldoende kans hadden gehad bezwaar te maken bij de provincie tegen de ontsluitingsweg.
Het hoogste rechtscollege stelt evenwel dat de provincie geen inzagerichtlijnen heeft overtreden. Ook een milieueffectrapportage had moeten worden opgesteld, zeggen tegenstanders, maar die vlieger gaat voor de RvS evenmin op.
De zogenoemde N346 Schakel-Achterhoek-A1 vormt een ontsluiting tussen de Achterhoek en de snelweg A1. De nieuwe rondweg moet voor een betere doorstroming naar de A1 zorgen. Als het aan de provincie ligt komt er een weg met twee rijstroken met een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Brug over Twentekanaal

Volgens de provincie wordt de weg nu zwaarder door het verkeer belast dan wenselijk is en zijn maatregelen nodig. Er komt een nieuwe brug over het Twentekanaal. De weg moet voor 2024 opengaan.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!