Nieuws

FIOD valt panden binnen in fraudezaak nertsenfokkers

In een onderzoek naar frauderende nertsenfokkers heeft de opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) woensdag onder meer huiszoekingen gedaan in Appeltern, Malden en Putten. © FIOD (archief
MALDEN - In een onderzoek naar frauderende nertsenfokkers heeft de opsporingsdienst van de Belastingdienst (FIOD) woensdag onder meer huiszoekingen gedaan in Appeltern, Malden en Putten.
Negen nertsenfokkers en hun adviseurs worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, belastingfraude en witwassen. Met de fraude zouden tientallen miljoenen euro's zijn gemoeid.
Behalve in Gelderland waren er invallen in Gemert, Houten en Zeewolde, en in Denemarken. Volgens de FIOD is er beslag gelegd op acht woningen, 18 banktegoeden en 23.500 euro in contanten. Een man uit Houten is aangehouden.
Uit onderzoek van de FIOD bleek dat een aantal nertsenfokkers, geholpen door adviseurs, via Luxemburgse rekeningen geld buiten het zicht van de Staat probeerden te houden. Ze zouden de opbrengsten van nertsenvellen op buitenlandse veilingen op die manier hebben weggesluisd. Het zou gaan om meer dan 50 miljoen euro aan verborgen omzet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!