Nieuws

Nieuwenhuis bij selectie voor wereldbekers veldrijden

Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie voor de eerste twee wereldbekers veldrijden van het seizoen. De wielrenner uit Zelhem staat twee weekenden op rij aan de start in Amerika. © REGIO8 (archief
ULFT - Joris Nieuwenhuis maakt onderdeel uit van de selectie voor de eerste twee wereldbekers veldrijden van het seizoen. De wielrenner uit Zelhem staat twee weekenden op rij aan de start in Amerika.
'De gehele top is aanwezig in de Verenigde Staten, met uitzondering van, Mathieu van der Poel en Wout van Aert, om de welbekende redenen', aldus bondscoach Gerben de Knegt van Nederland. De twee wielrenners hebben andere verplichtingen. “'k ben benieuwd hoe de krachtsverhoudingen liggen in deze eerste wereldbeker wedstrijden van het seizoen net na de zomer', vertelt De Knegt.
Naast Nieuwenhuis rijden Lars van der Haar, Corné van Kessel, Sieben Wouters, Stan Godrie en Maik van der Hijden de wedstrijd bij de mannen. De wereldbekers vinden op 14 september (Iowa City) en 22 september (Waterloo) plaats in de Verenigde Staten.