Nieuws

'Ik trok sprintjes van bank naar wc', atlete Van Hunenstijn heeft pech in aanloop naar WK

Een ideale voorbereiding had ze niet, maar Marije van Hunenstijn is klaar voor haar eerste wereldkampioenschappen atletiek. Ondanks een buikgriep die haar trof afgelopen week. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een ideale voorbereiding had ze niet, maar Marije van Hunenstijn is klaar voor haar eerste wereldkampioenschappen atletiek. Ondanks een buikgriep die haar trof afgelopen week.
'Ik zou eigenlijk een wedstrijd lopen in Minsk, maar toen werd ik ziek. Ja, soms gebeurt dat en dan moet je het er mee doen. Maar ik heb thuis wel wat korte sprintjes kunnen oefenen vanuit het bed naar de wc', zo lacht de Apeldoornse hard. 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Ik trok sprintjes van bank naar wc', atlete Van Hunenstijn heeft pech in aanloop naar WK
'Het is spannend hoor, dit is mijn eerste WK. De zenuwen zijn er nu misschien nog niet echt, maar ik ben wel blij dat het nu echt gaat gebeuren. De zenuwen komen vanzelf wel', zei de hardloopster dinsdag lachend op de perspresentatie van de WK-ploeg.
Foto: Omroep Gelderland

Krachtverlies

Een paar dagen in bed liggen zijn niet bevorderlijk als je hard wil lopen in Doha (Qatar) eind deze maand. Maar Van Hunenstijn relativeert ook snel. 'Het waren maar een paar dagen hoor, daar ben je zo weer overheen. Ik moet een weekje goed eten en trainen, dan komt het wel weer goed.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!