Nieuws

Celstraf voor heling luxe personenauto's

Een 45-jarige man uit Apeldoorn heeft dinsdag een celstraf en een werkstraf opgelegd gekregen voor het helen van gestolen auto's. © Logan Meis / Unsplash
ZUTPHEN - Een 45-jarige man uit Apeldoorn heeft dinsdag een celstraf en een werkstraf opgelegd gekregen voor het helen van gestolen auto's.
In een periode van negen maanden stripte hij twintig gestolen auto's om vervolgens financieel beter te worden van de doorverkoop van de prijzige wagens of losse onderdelen daarvan.
De auto's werden in 2013 en 2014 in een bedrijfsruimte binnengebracht, waar de man ze ontdeed van waardevolle onderdelen. De rechtbank stelt dat de man professioneel te werk ging en de eigenaren van de luxe personenauto's veel schade toebracht. De rechtbank in Zutphen verweet hem dat hij een markt voor gestolen goederen in stand hield. 
De officier van justitie eiste alleen een werkstraf van 240 uur voor het vergrijp. De rechter vond dat niet zwaar genoeg en voegde er een gevangenisstraf van vier maanden aan toe. De man moet bovendien een boete van 5000 euro betalen aan benadeelde partij.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!