Nieuws

3000 euro voor schilderij van de beste paardenschilder

Paardenliefhebbers zullen er dol op zijn. Er zijn namelijk weinig schilders die zó goed paarden konden schilderen als Otto Eerelman. Mevrouw Heuterman uit Ede heeft één van zijn creaties thuis aan de muur hangen. © Omroep Gelderland
EDE - Paardenliefhebbers zullen er dol op zijn. Er zijn namelijk weinig schilders die zó goed paarden konden schilderen als Otto Eerelman. Mevrouw Heuterman uit Ede heeft één van zijn creaties thuis aan de muur hangen.
Maar voor één keer kwam hij van de muur af en bracht ze hem naar taxateur Geralda Simonis van het Omroep Gelderland-programma Schatgraven. 'Het hing bij mijn grootouders en die woonden in Groningen. Otto Eerelman kwam ook uit Groningen', vertelt de eigenaresse.
De tekst gaat verder onder de video.
3000 euro voor schilderij van de beste paardenschilder - Schatgraven
Taxateur Simonis heeft vaak schilderijen van Eerelman in zijn handen. 'Uit deze periode kan niemand zo mooi paarden schilderen als hij', zegt Simonis. De kunstenaar maakte destijds ook veel voor de overheid. Onder meer boeken met illustraties van paarden. Omdat het schilderij is opgeplakt op een paneel is de achterkant, waar vaak informatie op staat, niet te zien. De taxateur denkt dat het omstreeks 1890 is gemaakt.
Als niet-handelaar krijgt de eigenaresse 3000 euro voor het schilderij. 'In een kunsthandel betaal je er zo'n 7500 euro voor.' Maar voorlopig blijft het schilderij gewoon in huis hangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!