Nieuws

Wit-Russen de cel in voor fikse winkeldiefstal

Twee mannen uit Wit-Rusland stalen grote hoeveelheden spullen in Gelderland en moeten daarvoor vijf maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Zutphen maandag bepaald. Ze gingen op 'strooptocht' in Arnhem en in de Achterhoek. © Omroep Gelderland (archief
ZUTPHEN - Twee mannen uit Wit-Rusland stalen grote hoeveelheden spullen in Gelderland en moeten daarvoor vijf maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Zutphen maandag bepaald. Ze gingen op 'strooptocht' in Arnhem en in de Achterhoek.
Dat gebeurde tussen april en mei van dit jaar. De twee stalen 12 grootverpakkingen scheermesjes, 481 euro aan cosmetica, 3 multiverpakkingen opzetborstels en grote hoeveelheden zonnebrand. 
Tegen de mannen was zeven maanden cel geëist. De straf viel lager uit omdat volgens de rechtbank niet bewezen kon worden dat het tweetal speciaal naar Nederland kwam om hier uit stelen te gaan. De twee Wit-Russen moeten niet alleen de cel in, ze moeten ook hun portemonnee trekken. De rechter bepaalde dat ze 1000 euro schadevergoeding moeten betalen aan de winkeliers van wie ze de spullen hebben gejat. Dat bedrag moeten de twee samen opbrengen, het maakt de rechter niet uit wie van de twee dat betaalt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!