Nieuws

Airborne Museum langer open in drukke herdenkingsmaand

Het Airborne Museum in Oosterbeek.
Het Airborne Museum in Oosterbeek wordt in deze herdenkingsmaand overspoeld met bezoekers. Om die reden verruimt het museum vanaf vrijdag de openingstijden. © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Het Airborne Museum in Oosterbeek wordt in deze herdenkingsmaand overspoeld met bezoekers. Om die reden verruimt het museum vanaf vrijdag de openingstijden.
Het museum gaat vanaf vrijdag 13 september een uur eerder open en is ook 's avonds te bezoeken. Een week lang kunnen bezoekers er van 09.00 tot 21.00 uur terecht.
Op 20 september gaat het Airborne Museum 'gewoon' weer om 17.00 uur dicht. Een dag later, op 21 september, sluiten de deuren eenmalig al om 15.30 uur. Dat is vanwege het bezoek van de Britse prins Charles.
Deze weken zijn er tal van activiteiten in verband met de 75-jarige herdenking van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden en de Slag om Arnhem. Volgens de verschillende organisaties trekken die opvallend veel groepen nabestaanden en familieleden van geallieerde strijders in het gebied waar in september 1944 zwaar is gevochten. 

Wachtrijen

Onder meer de fototentoonstelling Arnhem Boys in het park van het Airborne Museum is populair. De Britse fotograaf Richard Jobson heeft vier jaar gewerkt aan portretten van 28 veteranen, die terugblikken op 1944. Van de 28 mannen zijn er sinds hun portret werd gemaakt al 11 overleden. Maar ze waren nog bijna kinderen toen ze destijds naar Arnhem gingen.
Het Oosterbeekse museum raadt bezoekers aan om online een kaartje te kopen. Desondanks kunnen nog wachtrijen ontstaan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!