Nieuws

Leef marathon Vierhouten wederom een succes

Wederom werd afgelopen weekend de jaarlijkse LEEF marathon georganiseerd in de gemeente Nunspeet. De dag bij hotel-restaurant de Vossenberg in Vierhouten begon met zon, wolken en bijna 80 enthousiaste deelnemers vanuit Groningen tot Rotterdam die per twee- of drietal arriveerden. Uitgerust met één of twee fietsen. © Jan Moll Fotografie
VIERHOUTEN - Wederom werd afgelopen weekend de jaarlijkse LEEF marathon georganiseerd in de gemeente Nunspeet. De dag bij hotel-restaurant de Vossenberg in Vierhouten begon met zon, wolken en bijna 80 enthousiaste deelnemers vanuit Groningen tot Rotterdam die per twee- of drietal arriveerden. Uitgerust met één of twee fietsen.
Om 10.00 uur luidde de bel en met 42,2 km voor de boeg vertrokken de sportievelingen voor hun eerste lus van 17 kilometer richting de Stakenberg. De tweede lus ging via de Ossenkolk, centrum Nunspeet, Zandenplas en Waskolk richting Grensweg waar menigeen op de proef werd gesteld door het zuigende zand.
Hierbij kwamen ze onderweg een aantal stops tegen, beheerd door een tiental vrijwilligers die hen van een consumptie voorzagen. De LEEF marathon, die niet competitief is, nodigt toch elk jaar weer een aantal teams uit tot verbetering van hun vorige prestatie. De sfeer was weer heel goed en na de grote bui gingen de deelnemers vol goede moed verder om de ruim 42 kilometer af te maken.
De opbrengst dit jaar gaat naar Constru Casa, een Nunspeetse stichting die in Guatemala huizen helpt realiseren voor de arme bevolking waardoor hun levensomstandigheden aanzienlijk verbeteren. In september 2020 is het lustrum, waarin de vijfde editie zal plaatsvinden.