Nieuws

'Chocolade' wint bloemencorso in Lichtenvoorde: 'Kroon op ons werk'

LICHTENVOORDE - Corsogroep Lansink Bluiminck heeft het 90e bloemencorso in Lichtenvoorde gewonnen. Hun wagen 'Chocolade' viel het meest in de smaak bij de jury.
De winnende creatie bestond uit twee wagens van elk 15 meter lang en 8 meter hoog, met daarop een paashaas die achter een chocoladekip aan zit. De bouwers hadden er 240.000 dahlia's op gelijmd en 1000 kilo cacaopoeder overheen gestrooid, zodat het publiek langs de route ook echt chocolade rook.
Tekst gaat verder onder de video.
'Chocolade' wint bloemencorso in Lichtenvoorde: 'Kroon op ons werk'

Superblij

Corsogroep Lansink Bluiminck ziet de winst als een kroon op het vele werk dat ze in de wagen hebben gestoken. 'We hebben hier geen woorden voor. Superblij zijn we ermee.' Corsogroep Teeuws, die in 2017 en 2018 won, moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plek.
Omroep Gelderland zond het bloemencorso live uit (tekst gaat verder onder de video):

Boekenstad

Corsogroep Vedut Nogal was dit jaar ook succesvol. Hun wagen 'Boekenstad' won de publieksprijs én de figuratieprijs. Het ontwerp was geïnspireerd op Bredevoort Boekenstad.
Tekst gaat verder onder de foto.
'Boekenstad' van Vedut Nogal.
Corsogroep Lansink Bluiminck heeft het 90e bloemencorso in Lichtenvoorde gewonnen. Hun wagen 'Chocolade' viel het meest in de smaak bij de jury. © Omroep Gelderland
De reusachtige praalwagens die worden begeleid door dansers en muziek, trekken elk jaar tienduizenden bezoekers naar Lichtenvoorde. Ook steeds meer Duitsers steken de grens over om naar het op een na grootste bloemencorso van de wereld te komen kijken. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!