Nieuws

‘De geschiedenis van de Herenstraat’

Op zondag 15 september organiseert St. Cultuur in Wageningen, in het kader van Open Monumentendag, een Instawalk met als thema ‘De geschiedenis van de Herenstraat’.
WAGENINGEN - Op zondag 15 september organiseert St. Cultuur in Wageningen, in het kader van Open Monumentendag, een Instawalk met als thema ‘De geschiedenis van de Herenstraat’.
Deze Instawalk vormt de opmaat voor de oproep de geschiedenis van deze straat door middel van verhalen en beelden te verzamelen. We gaan op pad, gewapend met een fotocamera of telefoon om de geschiedenis van de straat in beelden te vangen.
Architect Pieter Roza zal vrijdagavond 13 september in Junushoff, in het kader van Open Monumentendag, een lezing geven over ‘de geschiedenis van de Herenstraat door de eeuwen heen’ zodoende zijn we verzekerd van veel benodigde kennis.
Voorafgaand aan de wandeling op zondag wordt een aantal tips en tricks gegeven waar je op moet letten als je foto’s maakt voor Instagram. Onder de hastag #OM2019Herenstraat zullen de foto's worden uitgewisseld.
De foto's zullen ook worden geplaatst op de website www.WikiWageningen.nl met daaraan gekoppeld de oproep om ook de persoonlijke verhalen van de Herenstraat te vertellen en te delen.
De wandeling start om 13.00 vanuit Herenstraat 32 en zal een ruim uur duren.