Nieuws

De benen van wielrenner Fabio Jakobsen zeiden ineens 'boem'

Fabio Jakobsen eerder deze Vuelta.
Wielrenner Fabio Jakobsen had in Oviedo zaterdag graag zijn tweede ritzege in de Vuelta willen vieren, maar de Nederlandse kampioen moest in de laatste honderden meters passen toen Tosh van der Sande op een hellend stukje aanzette. © ANP
HEUKELUM - Wielrenner Fabio Jakobsen had in Oviedo zaterdag graag zijn tweede ritzege in de Vuelta willen vieren, maar de Nederlandse kampioen moest in de laatste honderden meters passen toen Tosh van der Sande op een hellend stukje aanzette.
'Ik moest achter mijn teamgenoot Maximiliano Richeze blijven. Dat lukte, tot Tosh ging', aldus Jakobsen bij Eurosport. 'Mijn benen zeiden toen 'boem' en ik moest in het zadel gaan zitten.' 
Jakobsen, eerder winnaar van de vierde etappe in de Ronde van Spanje, zat vooraan in het peloton toen bij het ingaan van de laatste kilometer een flinke valpartij plaatsvond. De 23-jarige inwoner van Heukelum kwam echter niet aan sprinten toe.
'De benen wilden niet meer, dan blokkeer je gewoon. Als sprinter heb je altijd genoeg adrenaline om te vechten en knokken. Maar als het fysiek stopt, dan houdt het op. Ik kon ze niet volgen.' De Ier Sam Bennett boekte in de ontregelde sprint zijn tweede ritzege.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!