Nieuws

Voorbereidingen Airborne Wandeltocht in volle gang; tot 35.000 mensen verwacht

OOSTERBEEK - De voorbereidingen voor de Airborne Wandeltocht zijn in volle gang. Verwacht wordt dat het grootste herdenkingswandeltocht ter wereld dit jaar tussen de 30.000 en 35.000 deelnemers trekt.
In Oosterbeek en de ruime omstreken wordt vrijdag hard gewerkt om de looproute klaar te hebben. Een pittige klus, want om 23.00 uur moet het af zijn. Zaterdagochtend zullen de eerste lopers rond 7.30 uur van start gaan.
Verslaggever Marc Loeven sprak voor Radio Gelderland met de facilitaire dienst van het evenement (de tekst gaat verder onder het fragment):
Met een speciaal defilé wordt de wandeltocht officieel geopend. Daarbij wordt een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de gebeurtenissen in september 1944 tijdens operatie Market Garden. De intocht zal vanaf 14.00 uur plaatsvinden.

Route

De route voert onder andere langs Hartenstein, de Airborne-begraafplaats, de landingsterreinen en de Oude Kerk. Er is keuze om een route van 10, 15, 25 of 40 kilometer te lopen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Voorbereidingen Airborne Wandeltocht in volle gang; tot 35.000 mensen verwacht
TV Gelderland zal dit evenement live uitzenden vanaf 14.30 tot 17.00 uur. Na het GLD Nieuws is er nog een samenvatting te zien van de Airborne Wandeltocht 2019. Ook op radio is zaterdag ruim aandacht voor de tocht, net als op onze social mediakanalen. Ook de vele andere activiteiten de komende weken rondom de Airborne zullen te zien en te horen zijn op onze kanalen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!