Nieuws

Meer starterswoningen op vakantieparken Putten

Archiefbeeld
Tien procent van de huisjes op een vakantiepark mag verhuurd worden aan starters of Puttenaren in nood. Putten heeft zo'n 3500 woningen op verschillende vakantieparken. Een deel van de vakantieparken is verloederd en de gemeente wil samen met de ondernemers op zoek naar nieuwe bestemmingen.
PUTTEN - Tien procent van de huisjes op een vakantiepark mag verhuurd worden aan starters of Puttenaren in nood. Putten heeft zo'n 3500 woningen op verschillende vakantieparken. Een deel van de vakantieparken is verloederd en de gemeente wil samen met de ondernemers op zoek naar nieuwe bestemmingen.
door Ellen Kamphorst 
De parken die niet meer voor recreatie geschikt zijn, kunnen worden teruggegeven aan de natuur. Een andere optie is dat ze gebruikt worden voor dagbesteding, er kan een zonnepark op komen en een aantal woningen komt tijdelijk beschikbaar voor arbeidsmigranten en starters.
Maximaal 350 woningen voor starters. Dat is flink meer dan de 80 die het college aanvankelijk had voorgesteld. Door de woningnood in Putten wil de meerderheid van de gemeenteraad meer huizen beschikbaar maken voor jonge woningzoekenden en Puttenaren in nood.

Een dooie mus

Lubbert van den Heuvel (ChristenUnie) had het aantal liever op 80 gehouden. 'Recreatie is het doel van deze parken en ik wil starters niet blij maken met een dooie mus.'
Van den Heuvel vindt dat je starters niet blij maakt met een starterswoning waar ze na een paar jaar weer uit moeten. Herman Luitjes (WijPutten) is dat niet met hem eens. 'Je kan ze ook geen acht jaar bij papa en mama aan de keukentafel laten zitten.'
Reinie van Schoor (CDA) betoogt dat als het college de beloftes van 'bouwen bouwen bouwen' waarmaakt, deze jongeren over een paar jaar kunnen doorstromen van een tijdelijke recreatiewoning naar een echte starterswoning. 

Tijdelijk voor arbeidsmigranten

De vakantieparken in Putten verschillen qua ligging, grootte en staat. Daarom is maatwerk nodig. Een optie is dat de parkeigenaar op het park mag blijven wonen als de rest van het park gesaneerd wordt.
Een deel van de huisjes op de parken (300-400) kan tijdelijk gebruikt worden voor arbeidsmigranten. Het geld dat de eigenaar daarmee verdient, kan worden gestoken in de sanering van het park. Een andere manier om de sanering van het park te verdienen is het plaatsen van een zonnepark. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!