Nieuws

Van 50 gulden naar 850 euro, kristal blijkt aardig wat waard

Normaal gesproken staan ze in de vitrinekast van mevrouw Termaat uit Harfsen. Voor één keer kwamen de drie schaaltjes eruit voor de taxatiedag van het Omroep Gelderland-programma Schatgraven. © Omroep Gelderland
HARFSEN - Normaal gesproken staan ze in de vitrinekast van mevrouw Termaat uit Harfsen. Voor één keer kwamen de drie schaaltjes eruit voor de taxatiedag van het Omroep Gelderland-programma Schatgraven.
'Het is echt mooi, zeker kristal', vertelt taxateur Remi Gerritsen. 'Het is echt een hele chique schaal.' Eén van de schalen komt uit 1840, de rest vermoedelijk enkele tientallen jaren later.
De tekst gaat verder onder de video.
Van 50 gulden naar 850 euro, kristal blijkt aardig wat waard - Schatgraven

Het klopt niet

Maar terwijl twee van de schaaltjes puntgaaf zijn, is er iets mis met de derde. 'Het is een kind met een waterhoofd', aldus de taxateur. De beugel en schaal horen niet bij elkaar. 'Wel zijn beide heel mooi gemaakt.'
Bij de andere schalen is duidelijk te zien dat de beugel bij de schaal past. 'Het past precies, je hoeft het geeneens af te vragen.' Wat het waard is? Volgens Remi Gerritsen alles bij elkaar 850 euro. De schaal met de niet passende beugel levert mogelijk alsnog 250 euro op. Termaat kocht het ooit van een vriendin voor 50 gulden.

Bekijk de hele uitzending van Schatgraven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!