Nieuws

Man die huis van ex vernielde met shovel krijgt 5 jaar cel

Een 57-jarige man uit Gendt is donderdag veroordeeld voor het vernielen van de woning van zijn ex-vrouw, die daarbij doodsangsten uitstond. De man krijgt vijf jaar celstraf opgelegd. © Persbureau Heitink
GENDT - Een 57-jarige man uit Gendt is donderdag veroordeeld voor het vernielen van de woning van zijn ex-vrouw, die daarbij doodsangsten uitstond. De man krijgt vijf jaar celstraf opgelegd.
De man vernielde op 15 maart onder meer het dak van het huis en de auto van zijn ex in Gendt. Dat gebeurde uitgerekend op haar verjaardag. De man en vrouw waren twee jaar eerder gescheiden.
De man sloeg 's nachts met de sorteerknijper van een graafmachine op het dak van de woning, precies ter hoogte van het bed van de vrouw. Dat gebeurde volgens de rechter met gevaar voor haar leven. Dat de vrouw niet gewond raakte, komt omdat ze wakker was geworden en uit bed was gegaan.
De 57-jarige man moet bijna 4000 euro schadevergoeding aan zijn ex-vrouw betalen. De rechtbank legt een hogere straf op dan de officier van justitie. Die eiste 30 maanden cel, waarvan 10 voorwaardelijk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!