Nieuws

Cameratoezicht in Zuilichem na wéér een brand

Zuilichem krijgt tijdelijk cameratoezicht. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel besloten, nadat er op maandagavond opnieuw brand gesticht is in Zuilichem. © Omroep Gelderland
ZUILICHEM - Zuilichem krijgt tijdelijk cameratoezicht. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Zaltbommel besloten, nadat er op maandagavond opnieuw brand gesticht is in Zuilichem.
De camera staat vanaf woensdag voor vier weken op de hoek van De Boogerd en de Morgenstraat in Zuilichem. Het cameratoezicht is vooral bedoeld ter bescherming van de openbare orde en veiligheid. De laatste maanden zijn er meerdere branden in Zuilichem geweest.
Eind september besluit de burgemeester of het cameratoezicht verlengd moet worden. Buurtbewoners zijn per brief geïnformeerd over de inzet van de mobiele camera.

Het gebruik en de opslag van de beelden

De beelden van de camera worden 24 uur per dag opgenomen en worden maximaal 7 dagen bewaard. Beelden waarop strafbare feiten zijn vastgelegd en die voor opsporing en vervolging van de daders een belangrijke rol kunnen spelen, blijven langer bewaard. Ook kijken volgens de gemeente gecertificeerde observanten op bepaalde momenten de beelden live uit.
De politie voert de regie over het uitkijken van de beelden en bepaalt waar naar gekeken wordt, welke incidenten gemeld moeten worden en hoe op de verschillende incidenten wordt gereageerd. De beelden kunnen worden gebruikt voor de opsporing van strafbare feiten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!