Nieuws

Zutphenaar verdacht van omkopen luitenant, werkstraf en geldboete geëist

Een 55-jarige man uit Zutphen wordt verdacht van omkoping van een luitenant van de marechaussee. Hij hoorde donderdag een werkstraf van 120 uur en een geldboete van 1500 euro tegen zich eisen. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - Een 55-jarige man uit Zutphen wordt verdacht van omkoping van een luitenant van de marechaussee. Hij hoorde donderdag een werkstraf van 120 uur en een geldboete van 1500 euro tegen zich eisen.
Volgens het OM zou de Zutphenaar, die destijds bij het OM werkte, van 2014 tot en met 2016 een defensieambtenaar hebben omgekocht. Hij zou de luitenant hebben betaald om zijn adviesbureau de aanbesteding te gunnen voor het geven van opleidingen aan marechaussee-werknemers.
Het waren niet zomaar cursussen, merkte de officier van justitie donderdag op. De aanklager noemde het 'extra pijnlijk' dat die cursussen juist gingen over financiële fraude.
Volgens de Zutphenaar kreeg de ambtenaar alleen maar betaald voor zijn werk als docent en ontwikkelaar van de opleidingen. Zijn advocaat pleitte daarom voor vrijspraak. 

'Verwoestende uitwerking'

Volgens de advocaat van 55-jarige man heeft de strafzaak een 'verwoestende uitwerking'gehad. De Zutphenaar is door het OM ontslagen. 'Ik overdrijf niet als ik zeg dat deze zaak het leven van het gezin van J. voor de rest van het leven heeft veranderd.'
De rechtbank doet op 10 oktober uitspraak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!