Nieuws

Bijzonder gereedschap gevonden in boerenschuur, maar wat is het?

Kan je er iets mee uit het vuur halen? Of moet je er afval mee oprapen? Of is het om een koffiekopje mee op te tillen, zoals Schatgraven-presentator Peter van den Hout deed? © Omroep Gelderland
ALMEN - Kan je er iets mee uit het vuur halen? Of moet je er afval mee oprapen? Of is het om een koffiekopje mee op te tillen, zoals Schatgraven-presentator Peter van den Hout deed?
Het is een raadsel, want ook op de taxatiedag van het Omroep Gelderland-programma Schatgraven konden ze Gerard Jeronimus uit Almen geen antwoord geven. Jeronimus heeft het metalen object ooit gevonden toen een boerenschuurtje uitgeruimd moest worden. Sindsdien ligt het voorwerp te verstoffen zonder dat hij weet wat het is en waar je het voor moet gebruiken.
De tekst gaat verder onder de video.
Wat is dit voor mysterieuze knijper? - Schatgraven
Een soortgelijk voorwerp ligt wel in een museumboerderij op Kampereiland bij Kampen. Maar ook daar kreeg de Almenaar geen antwoord. 'Die mevrouw loopt mee en ik wijs het aan. Ze zegt: dat weet ik ook niet.' Vooralsnog blijft het dus nog een raadsel, totdat iemand met het verlossende antwoord komt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!