Nieuws

Doorstart voor Apeldoornse bakkerijketen, 50 medewerkers kunnen blijven

Een deel van de Gelderse vestigingen van de failliete Apeldoornse Bakkerij van der Wal Jolink krijgt een nieuwe eigenaar. Ook de centrale bakkerij zelf maakt een doorstart, bevestigt curator Priscilla Trip. © Pixabay
APELDOORN - Een deel van de Gelderse vestigingen van de failliete Apeldoornse Bakkerij van der Wal Jolink krijgt een nieuwe eigenaar. Ook de centrale bakkerij zelf maakt een doorstart, bevestigt curator Priscilla Trip.
Ribbink’s Specialiteiten Bakkerij uit Apeldoorn heeft de bakkerij overgenomen, evenals zes winkels in Apeldoorn en één in Epe. De vestigingen in Elst en Lent komen in handen van Bakkerij 't Kraayennest uit Nijmegen.
Voor twee winkels in Deventer en de vestigingen in Gendt en het Apeldoornse winkelcentrum de Maat was geen interesse. Die zijn inmiddels dicht.

Hofleverancier

Zeker 50 van de 77 werknemers behouden volgens de curator hun baan. Zij komen in dienst van bakker Ribbink. Hoeveel medewerkers in Elst en Lent kunnen blijven, kan ze nog niet zeggen.
Bakkerij van der Wal Jolink bestaat al sinds 1911 en is hofleverancier. Het bedrijf ging failliet door de teruglopende broodconsumptie en door de hoge kosten van enkele winkels.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!