Nieuws

David Harpe fotografeert LEGO-mannetje door heel Arnhem

ARNHEM - Hij gaat nooit van huis zonder zijn LEGO-poppetje Bricky. Arnhemmer David Harpe is al jaren druk met het vastleggen van het minifiguurtje op de meest uiteenlopende plekken in de hoofdstad.
Wie door Arnhem loopt, maakt kans om de fotograaf liggend op straat tegen te komen. Druk bezig om Bricky op de gevoelige plaat vast te leggen. 

Glimlach

Hoofdpersoon Bricky, maar ook Harpe zelf is inmiddels een bekende Arnhemmer. Als hij een dag geen foto op zijn site, Facebook of Instagram plaatst, beginnen volgers te vragen wat er aan de hand is. Zijn 'Bricks of Arnhem' moet Facebookers vooral een glimlach bezorgen. 

The Legographer

Werk van Andrew Whyte, beter bekend als 'The Legographer', inspireerde Harpe zes jaar geleden. De Brit reist de hele wereld over om foto's te maken van LEGO-poppetjes op bijzondere locaties. Harpe: 'Ik vond het idee wel grappig en dacht: dat ga ik ook doen, maar dan in Arnhem.’ Zo fotografeerde hij Bricky tijdens de wielerronde Giro d’Italia, die een paar jaar geleden door Arnhem kwam. Ook mocht hij ooit stadion Gelredome binnen om enkele scenes na te bootsen. Nu gaat hij beginnen aan 'n project in dierenpark Burgers’ Zoo. 

Brickby in de Bush

De Bush in Burgers'Zoo is anderhalve hectare tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden inspireren Harpe om Brickby als ontdekkingsreiziger op avontuur te sturen. In Burgers’ Bush gaat hij op zoek naar de verschillende avonturenpaden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!